Mihai Irimia e concurentul Top Chef care a gatit in aer, la peste 40 de m inaltime, pentru oameni putred de bogati

Luni, 28 Octombrie 2013, 11:16

„N-am gatit niciodata in Romania. Am plecat din tara cand aveam 18 ani, la tatal meu, in Belgia, insa nu ne-am inteles prea bine si am decis sa iau totul de la zero, intr-o tara straina, unde nu cunosteam pe nimeni. Am  acceptat orice job, oricat de mic ar fi fost, ca sa imi castig existenta, dar nu mi-e rusine cu nimic din ce am facut” poveste Mihai, care nu va uita niciodata momentul in care s-a trezit printre straini, cu doar 6 euro in buzunar. A incercat mai multe meserii, de la comis- voiajor la pana la cea de bucatar intr-un cunoscut lant de fast-food, dar nu si-a abandonat visul. A fost ajutat de o familie de romani, carora le va fi mereu recunoscator.

Treptat, visul lui a devenit realitate si Mihai a ajuns sa fie unul dintre cei mai apreciati bucatari la restaurante de top din Belgia, cotate cu doua sau chiar trei stele Michelin. Ba mai mult, este unul dintre putinii oameni din lume care se poate lauda ca a lucrat la Comme Chez Soi, un restaurant vechi de un secol, cotat timp de 27 de ani consecutiv cu trei stele Michelin. Dupa aceasta experienta, Mihai a ajuns in Elvetia, ca Chef de partie la unul dintre cele mai faimoase palace-uri din lume, Beau Rivage Palace.

Printre personalitatile care s-au delectat cu preparatele sale se numara membri Casei Regale din Belgia sau detinatorii brandului Armani, insa experienta care i-a ramas in suflet a fost cea traita alaturi de Chef Yves Matagne in proiectul Dinner in the Sky. „In fiecare zi, invitam 22 de persoane la o altfel de cina, pe o platforma situata la peste 40 de metri inaltime. Trebuia sa fim foarte atenti la absolut toate detaliile, pentru ca o astfel de masa nu-si poate permite oricine, asa ca pretentiile erau pe masura. Am gatit pentru unii dintre cei mai bogati oameni din lume, insa eram atat de concentrat sa imi fac treaba cat mai bine si sa fiu la inaltimea spectacolului pe care vroiam sa li-l oferim, incat nici nu cred ca i-am privit in ochi.” Ba mai mutl, Mihai isi aminteste si acum clipele de spaima ingrozitoare pe care le-a trait pe platforma: „La un moment dat, am scapat o tava plina cu peste si un cutit. Nu-mi aminteam decat fetele oamenilor care asteptau jos sa coboram. Simteam cum imi albeste parul de teama ca cineva sa nu fie ranit!” Cum se va descurca Mihai, ramane de vazut noul sezon al celei mai savuroase competitii culinare, Top Chef, difuzat in fiecare luni, de la 20:30, la Antena 1.

 

 

 

 

 


Top Chef este in AVANPREMIERA, in fiecare LUNI, de la ora 10:00, in exclusivitate pe AntenaPlay.ro si LIVE, in fiecare LUNI, de la 20:30 la Antena 1 si pe AntenaPlay.ro.

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

CAUTARE

COMUNITATEA TOP CHEF

1

Duda Zaluda

200000 puncte

2

Joly Gina

122950 puncte

3

Emilia Fratila

114400 puncte

4

Rocsy Ciobanu

110000 puncte

5

Liviu Pop

83450 puncte

6

Simona Ionici

77700 puncte

7

Corina Topan

76600 puncte

8

Marcel Buta

74300 puncte

9

Nicolas Boanda

73100 puncte

10

Delia Daniela

72900 puncte

CONTACTEAZA-NE

topchef@antena1.ro

TOP CHEF RECOMANDA

Good Food

Recomandari A1.ro

XFACTOR.A1.RO

Lifestyle Euforia.TV