Reteta juratului Tudor Constantinescu: Macarons de Paris

Marti, 6 Noiembrie 2012, 16:35

Macarons

Ingrediente

  • Pentru biscuite macaron:
  • 300 g pudra de migdale
  • 300 g zahar pudra
  • 220 g albus de ou (impartite cate 2 portii de 110 g fiecare)
  • seminte de la 3 batoane de vanilie
  • 300 g de zahar
  • Crema de vanilie:
  • 400 g smantana lichida
  • 4 batoane de vanilie
  • 500 g ciocolata alba

Mod de preparare

Cu totii iubim o mica gustare. Juratul Tudor Constantinescu ne dezvaluie cea mai dulce reteta, reteta faimosilor biscuiti macarons, originari din Paris. Iata cum se gatesc:

Pentru biscuite:

Se amesteca pudra de migdale cu prima parte de zahar, prima parte de albus de ou si batoanele de vanilie, usor, cu o spatula.

Separat, se bate restul de compozitie format din albusurile si zaharul ramase, pana la o consistenta de bezea.

Se incorporeaza in aluatul anterior. Cu un posh se fac discuri de 3 cm diametru. Se baga la cuptor, incalzit la 140 grade, timp de 12-15 minute.  

Pentru crema:

Se fierbe smantana cu batoanele de vanilie si se adauga, in 3 etape, in ciocolata alba, prealabil topita. Se pune crema intr -o tava si se lasa 6 ore la frigider, pana se cristalizeaza. Se umplu pastilele de macaron, ca o pricomigdala, si se lasa o noapte la frigider.

Pofta buna!


Top Chef este in AVANPREMIERA, in fiecare LUNI, de la ora 10:00, in exclusivitate pe AntenaPlay.ro si LIVE, in fiecare LUNI, de la 20:30 la Antena 1 si pe AntenaPlay.ro.

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

CAUTARE

COMUNITATEA TOP CHEF

1

Duda Zaluda

200000 puncte

2

Joly Gina

122950 puncte

3

Emilia Fratila

114400 puncte

4

Rocsy Ciobanu

110000 puncte

5

Liviu Pop

83450 puncte

6

Simona Ionici

77700 puncte

7

Corina Topan

76600 puncte

8

Marcel Buta

74300 puncte

9

Nicolas Boanda

73100 puncte

10

Delia Daniela

72900 puncte

CONTACTEAZA-NE

topchef@antena1.ro

TOP CHEF RECOMANDA

Good Food

Recomandari A1.ro

XFACTOR.A1.RO

Lifestyle Euforia.TV